söndag 26 februari 2012

Ask / Nåldyna


 Jag gillar att förena praktisk nytta med skönhet. Men ska jag vara helt ärlig så vinner skönheten framför det praktiska. Det har skapat huvudbry hos maken flera gånger. Men efter 29 år så har han mjuknat något. Härom månaden plockade jag bort den stationära telefonen och satte dit en gammal vacker obrukbar telefon. Ska vi inte ha någon telefon här????? Nej sa jag nu har vi denna. Jaha sa han bara....Jag väntar fortfarande på reaktionen och under tiden njuter jag av min vackra gamla tysta telefon.

 Men en nåldyna är alltid bra att ha, i detta hem där det sys mycket. Jag ville göra en kombinerad ask samt en  nåldyna. I asken ska jag förvara synålar som alltid får fötter här hemma. Jag hade en liten ask som jag klädde med papper. Sen klippte jag ut 3 cirklar 1 i tyg, 1 i vadd och 1 i kartong. Monterade ihop dom och sydde fast det i kartong cirkeln.
Limmade fast lite brodyr och spets på asken.


Slutligen limmades nåldynan fast på locket. Detta kommer att vara en bra.att.ha.sak som jag kommer att använda flitigt.

Ha en härlig vecka!!!!
Carina

lördag 25 februari 2012

Loppis jakt.


 Då var det dags för loppis jakt. Jaktlyckan tenderar att bli mindre beklagade jag mig till familjen. Hur kom det sig då att maken fick åka hem och lämna oss för att få plats med sakerna i bilen???
Men det är svårt att hitta dom där WOW!!! sakerna. Det blev en rostig plåthink.


 Detta var ju i och försig ett fynd. En handvirkat rosa pläd. Innan vi åkte så pratade jag och dottern om färgen rosa. Jag sa till henne att jag är nog en rätt rosa person. Nej mamma det är du inte, och hon själv var defenitivt inte det. Ändå kom vi hem med en rosa pläd till mig och en rosa plåtbricka + rosa glas assietter till henne. Nästa gång som vi åker så ska jag nog säga att jag är ingen antik kuriosa person.....att jag bara gillar plast..och jag avskyr  antika trädgårdssaker. Få se vad jag hittar då.


Mitt lilla kattbarnbarn Alice är alltid nyfiken på det som mormor kommer hemsläpandes med.
Det blev en del möbler som ska fixas iordning till son & flickvän. Jag är så glad att mina barn gillar loppsaker. Det gjorde dom absolut INTE för några år sen. Loppisar har varit ett barntrauma.


Jag tycker om att plantera i saker som inte ursprungligen är krukor. Lägger man i lite plast för att skydda porslinet så kan man ta vilka byttor som helst. Ena dagen blomkruka  andra dagen såsskålar.
Ha det gott
Carina

torsdag 23 februari 2012

Högtidsträd.


 Om ni är pysselsugna nu i helgen så kan jag tipsa er om att göra ett högtidsträd. Detta träd gjorde jag i julas, men jag har tänkt använda det året om. Kan tänkas att det får komma undan under sommaren. Då är det ju blommor och blader från trädgården som plockas in.


 Jag gjorde som så att jag plockade kvistar som jag tyckte såg lagom knotiga och spretiga ut. Satte ihop dom och virade sedan en ståltråd runt om. Sen gjöt jag ner dom i cement för att det skulle kunna stå stadigt i en större kruka.
Därefter blandade jag vattenlöslig vit färg med lite vatten och målade sedan grenarna. Det blev då ett tunnt fint lager.


Nu sitter det rosa pappersblommor i det. Till påsk blir det andra saker. Då kommer det kläs som ett vår/ påskträd. Jag kommer att klä det till ett släkt träd med div vackra gamla kort. Osv.


I julas var det ett vinter träd med pytteliten beysning och div julpynt. Nytt och antikt. Lycka till med ert träd.

Ha det gott.
Carina

söndag 19 februari 2012

Tyg blomma...


 Helgens pyssel resulterade i en fin ask till mig själv (för ovanlighetens skull). Det blir för det mesta att jag ger bort mina alster till nära och kära. För mig ligger glädjen i att tillverka. Säljer inte så mycket längre. Jag är en mer en ... ge bort ...kind of girl. Man kan ju inte behålla allt själv. Det räcker med att materialet tar plats iväntan på användning.
 Jag vill visa er hur enkelt man kan göra denna blomma.


Jag började med att klippa ut en rundel i hård kartong, så stor som jag ville ha blomman. Sen rev jag ca 1 cm breda remsor av vitt lakansväv. Snurrade till den lite och fäste med lim i mitten. Nu är det bara att snurra och limma allt eftersom. Fäste en strass pärla i mitten. Jag har penslat min blomma med rosafärgad chalks, men det går lika bra med rosa ögonskugga eller rouge. Jag ville ha ett pudrat, lätt smutsat utseende. Man kan ju använda färgat eller mönstrat tyg om man vill ha en starkare färg.Sen pyntar man på lite extra med spets, band, fjädrar...ta vad du har och gillar. Jag färgade in mitt organzaband med en stämpeldyna. Då får jag det lite fläckiga utseendet som jag gillar.


Materialet till denna ask har inte kostat många kronor. Jag köper fina papper och kopierar dom, eller så kopierar jag gamla papper, brev m.m och  ev.  färglägger dom. Gör färgade bilder svartvita för att sen färga in dom själv. Lycka till  och trevlig vecka på er!!!! 
Carina

lördag 18 februari 2012

I väntan på vårblommor....


 Jag älskar blommor!!! I alla dess former. Kan helt enkelt inte få nog av dom. Det är enkelt att göra egna. Jag använder tapet, tyg, spets, brodyr, papper, silkespapper...m.m
Denna blomma består av en tapetbit, silkepapper och spets.
Om du har en stansmaskin så kan du stansa ut blommor, annars går det lika bra att klippa ut kronblad i olika storlekar. Börja med att sno ihop mitten med lite silkepapper och en bit ståltråd. Sen trär du på de andra kronbladen tills du fått en blomma så stor som du vill ha den.


 I denna blomma har jag använt papper, strasspärla och lite glitter i kanten.


Här har jag bara använt vitt silkespapper som jag tonat med lite i färg i mitten.


 Denna blomma består av  enfärgat och mönstrat papper, spets och tyll.


Själva iden med dessa blommor är att genom att använda olika strukturer på materialen så får blomman mer liv. Allt är återvunnet. Alla som känner mig vet att jag samlar på papper, silkepapper, knappar .............Jag gillar att sitta och gnugga mina kreativa geniknölar...med detta.
Jag var så förundrad över min dotter när hon var liten. Hon hade ett jättefint prinsessrum med allt en liten flicka (läs..mamma kunde önska sig) men hon lekte bara med skräp....Nu förstår jag varför.
Hennes mamma är ju likadan......

Nästa gång visar jag vad ni kan göra med dessa blommor.

Ha det gott!!!
Carina

torsdag 16 februari 2012

Möbeldesign ala`Carina...


 Jag gillar att göra om saker till något nytt. Det finns oftast inte det jag vill ha i affärer. Om det finns... så finns det inte tillräckligt med pengar i min börs som räcker till det som  jag faller för. Jag fick en sekretär av maken i  födelsedagspresent förra året. Han fick bara bygga om den lite. Spegel samt ett par konsoller från en pigtittare fick bidra till det nya utseendet. Sen gick jag loss med pensel och sandpapper.


Det här glashuset fjäskade jag till mig från maken också. Men det blev bättre med underedet ifrån pigtittaren  under. Så här kan jag hålla på...
Så ni förstår att jag måste ha många reservdelar till alla mina projekt. Trots att vi bor i ett stort hus så klagas det på att jag tar för stor plats. Det  gör jag verkligen.
Hoppas att jag kan inspirera er att tänka utanför ramarna.
Kram
Carina

söndag 12 februari 2012

A Gift of Love

Här kommer några Alla hjärtansdag bilder som ni kan kopiera och skriva ut. Det blir fint till ett handgjort kort till någon du håller av.


Ha en fin Alla hjärtans dag!!!
Carina

lördag 11 februari 2012

En bloggs återkomst efter lååångt uppehåll.....

Har bestämt att återuppliva min skrot och fägringsblogg. Jag har genom åren ängnat mig åt att inspireras och inspirera andra. Det ger mig väldigt mycket energi, för jag vet vilken inverkan kreativitet har på människor. Jag har fått många bevis på det både genom mitt arbete samt även privat. Att jag oftast använder mig av återbrukat material har också en större mening. Dels tycker jag att det är finare, miljövänligare, billigare och ger mig den utmaningen som jag oftast söker.

 Min ide är att .....Se sakers skönhet, ta fram det vackra, göra något annat, något nytt. Det andra ratar lyfter jag fram och visar en annan skönhet som är vackrare. Det är  där utmaningen ligger. Jag har samma människosyn. Jag värnar om det trasiga och det som kanske ser litet, slitet... ut, men jag kan se styrkan och skönheten  i allt ( iallefall det mesta). Det är min styrka!!!

 Därför öppnar jag min blogg igen och bjuder in er till min värld. Och här i detta rum är där magin skapas. Jag har flyttat in mitt hobbyrum i dotterns gamla rum. Så vi delar på detta rum när hon är hemma på "landet". När hon var liten så älskade hon sitt rum, här var hela hennes värld. Hon sa alltid att hon tänkte så bra här. Det gör jag med...Ideerna sprudlar i dettta rum.

 Jag har väldigt ordning i lådor och skåp. Allt är noga sorterat. Men ve den som öppnar klädkammaren!!! Då rasar loppisfynd, papper, skräp.....m.m ...ut. Jag har för många projekt som väntar på min uppmärksamhet.
Jag hoppas att få dela med mig av en del projekt med de som vill låta sig inspireras. Så välkommen till mitt hem och min värld..
Carina