tisdag 8 maj 2012

Re make over ......second hand


 Får jag lov att presentera delar av min arbetsplats. Jag jobbar som arbetsledare på Arbetsmarknadsenheten i Tranemo Kommun på en Pre Arbetsrehabilitering. Vi kallar oss Byggstenen. Namnet Byggstenen innebär att vi hjälper till att bygga upp, motivera, inspirera samt kartlägga resurser. Vi håller till på en  Second Hand butik. Här  packas även kläder och saker som skickas till Vitryssland och Ukraina genom Tjernobyl barnens Oas. Vi har ett nära samarbete vilket känns väldigt meningsfullt.


 Vi har idag nyöppnat en nyrenoverad samt ombyggd butik som Tjernobylbarnens Oas har medverkat till. Ungdommar från Vitryssland har varit med och målat,byggt och idag på invigningen bakade dom våfflor och bjöd alla kunder på.


 Butiken är en dröm för en inbiten Lopploella som mig. Jag älskar den!!!! Den blev precis så bra som jag tänkt mig...till och med bättre!!!


 Jag har verkligen inte klarat av detta själv, jag har så många kreativa medhjälpare. Ove som förverkligat alla drömmar, J som stått ut och utfört alla konstiga ideer ...Du har varit en klippa!!! E som hjälpt oss med så mycket material samt glada skratt!!! Mina kolleger!!!! Alla underbara ...ni andra som varje dag jobbat för det här. Tack för att jag får jobba på världens bästa jobb!!!!


 Det blev en fantastisk nyöppning och om jag får säga det själv...(och det får jag)... så är vi Tranemos finaste butik!!! Välkomna  på Tisdagar 13.00 - 19.00 samt Lördagar 9.30 -13.00


 Om ni vill skänka saker så kom när vi har öppet, eller ring 0325-76137 så öppnar vi inlämningen.

Pengarna går till dessa barn. Killen längst ner i högra hörnet är nu i tonåren , han var med och hjälpte oss att bygga om butiken nu i veckan.
Hur fin butiken än är så är det människorna som är det viktigaste , både här hemma och ute i världen. Så tack till er alla som skänker saker, men även till er som handlar. Tack även till er som nu är på Byggstenen och till alla er som varit här. Ni har gjort skillnad för andra människor.
Ha det gott.
Carina

6 kommentarer:

 1. ÅHH, vilken fin butik!! Vilket underbart arbete att BÅDE få jobba med en loppis och samtidigt kunna hjälpa barn som har det svårt:)Förstår att du njuter i fulla drag:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vilket underbart arbete du har!!!!Att kunna hjälpa andra behövande och att göra en god insatts, måste kännas härligt i hjärta och själ!!! Ja, sen att det är en second hand butik gör det ju inte sämre :-)

  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 3. Vilket lyft.. Ser ut som en dröm.. Jag ser fram emot att få komma och shoppa.. Spara något vackert tårtfat till mig..
  Puss från lillasyster

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Grattis till ett fantastiskt jobb. Och framförallt
  att det bidrar att så många får glädje utav det :O)
  Brukar göra en loppis tur först genom Limmared & sedan
  Tranemo, vart ligger butiken? Kan va att jag redan kikat
  förbi innan renoveringen. Jättefina bilder!
  Ha en fin söndag kram Arja

  SvaraRadera
 5. Tack!!! butiken ligger mitt emot Tramemo bibliotek. Kommer ni in från riksväg 27 så ligger det på höger sida innan ni kommer in i Tranemo samhälle. Välkomna!!!

  SvaraRadera
 6. Ååå, vilken fin blogg du har.. Kul att jag hittade hit!

  SvaraRadera