onsdag 24 februari 2010

Kors i taket !!!!

Ja kors!!!! så många kors jag hade överallt när jag började gå husesyn. Dom säger att man har en samling när man har mer än 3. Hela huset består då av en massa samlingar och lika illa är det ute i trädgården. Det enda som jag inte samlar på är män och barn. Har en man och 2 barn. Allt annat är bara samlingar.
Jag har alltid samlat. Bokmärken, klippdockor, frimärken sen blev det killar, smink, kläder.....sen blev det hobby material, växter och antika prylar. Nu är det scrapbooking material, växter och tydligen kors.
Jag räknar mig själv som en troende människa, men jag har en egen övertygelse och tro. Jag tror på det goda. Det finns inget namn på min gud. Jag tror på det goda hos oss människor.Tror också på en god kraft från en högre makt...men även den saknar namn.

Jag tycker om att omge mig med positiva symboler. Symboler som har används av människor i århundraden för att hämta kraft. Så mig spelar det ingen roll vilken tro det gäller. Det är det goda i den som jag uppskattar.
Mässingkorset här på bilden har tillhört mina morföräldrar som var mycket troende. Dom önskade så det bästa för mig . Men för mig är det inte att gå till kyrkan och få syndelsernas förlåtelse. Jag söker tron inom mig själv...för det är jag som ska se mig själv i spegeln varje dag och förhoppningsvis känna att jag gör det bästa ,och gör jag inte det så får jag väl försöka bättre nästa gång eller be om förlåtelse hos mig själv eller mina medmänniskor.

När jag ändå är inne på religösa symboler....så är ju madonnor också underbara!!!!!
Där fanns också en samling upptäckte jag. Det är ju mode nu, men jag tror att det blivit det för att vi törstar efter andlighet, moderlighet, värme, och en tro på att allt faktiskt har en mening.
Carina

3 kommentarer:

 1. Hej söta du! Vad roligt att få en inbjudan till din nya blogg!

  Jag tycker precis som du när det gäller religion, jag tror oxå på människans godhet och egna vilja. Sen finns det nog nåt mer men man behöver inte springa benen av sig till kyrkan för det.
  Min farmor samlade visst oxå på kors har jag fått höra. Jag hann tyvärr inte se eller uppmärksamma dem då hon försvann alldeles för tidigt.
  Ja tycker de är vackra men jag har inte själv kommit mig för att samla på kors, det kanske kommer en dag...

  Ja, kors i taket! Uttrycket använder jag nog en del iallafall!

  /Lillianna

  SvaraRadera
 2. Men kors vad med kors...det var en riktig samling..det är tur att ni har ett stooort hus så du får plats med alla dina sköna saker..jag har alltid tyckt att du har en fantastisk blick för att se det vackra i det mesta..önskar att jag hade den ådran...Kram Anne

  SvaraRadera
 3. ....Kors i taket, va kors,.........du är ju värre än mig ju, men så har du plats åxå.

  Känner mig hedrad att få vara en av dom som är speciellt inbjuden här hos dig på denna härliga plats. Jag vet att jag kommer att få njuta och trivas av många sköna skrot & rost bilder och din härliga livsfilosofiska syn på livet. :)

  Många Kramar Cin

  SvaraRadera