måndag 5 mars 2012

I en skrotsamlares skattkista.


 Ni ska få en liten titt i mina samlingar med bra att ha saker. Jag haft förmånen att ha en hel del härliga människor omkring mig som inte delar min samlarvurm för bra att ha saker. Så lagren har ständigt fyllts på. Men jag lovar att det ligger inte bara på hög utan jag använder mycket utav det när jag skapar.

Det är själva grejen med det jag gör, jag använder en del nytt och en del gammalt.


                                     Det andra ser som skräp ser jag som en vacker detalj.


Som liten älskade jag min farmors stora glasburk med knappar. Jag kunde sitta i timmar och sortera knappar efter färg och form. Det var lätt att vara barnvakt åt mig. Jag har ett väggskåp här i mitt hobbyrum fullt med glasburkar med knappar sorterat i olika färger. Jag älskar gamla sybehörssaker . Kanske beror det på att det finns nerärvda gener med handarbete och sömnad sen generationer tillbaka från både min mamma och pappa.


Min farmor var en pysslare av stora mått, med ett underbart föråd av saker. Min morfar hade ett helt snickarum. Jag beundrade dom och deras skattkammare.

Nu har jag en egen skattkammare. Min dotter är pysslig....men den pyssligaste är nog hennes katt. Mitt kattbarnbarn Balthazar. Han älskar att sitta brevid mig när jag pysslar. Han viker inte från min sida. Allt pyssel som följer med min dotter hem tar han i besiktning. Han kan ligga eller sitta och lukta på sakerna i timmar. En del blir förstört men .....mormor gör gärna nytt.

Ha det gott Carina.

5 kommentarer:

 1. Mycket gott i gott gott !!! ;)
  Kram Anki

  SvaraRadera
 2. Verkligen , vilken skattkammare du äger!! Kram Kate

  SvaraRadera
 3. Är också en samlare, kanske inte lika mycket nu som när jag var yngre men knappar har jag alltid älskat:) Lustigt att mitt stora nöje när jag var lite var min mormors knapplåda;)) Nu när jag fått ett "eget" pysselrum ska jag börja att samla på mig lite saker igen;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Åh vilka underbart härliga gömmor med fina pryttlar. Vackert bara att titta på t.o.m...
  Kram Kicki.

  SvaraRadera