söndag 21 mars 2010

Åter...vunna..kläder....

Jag och min arbetskompis P kom på att vi kanske skulle sy oss något nytt av något gammalt för att inspirera andra att åter.. vinna sina eller andras kasserade kläder. Sen skulle vi ha på oss kläderna när vi har Loppisbutiken öppen.

Jag hittade en kofta och en gammalduk som vi inte hade fått bort kaffefläckarna på. Jag klippte till duken och sydde om den så att fläckarna inte kom med.
Kortade koftan och sydde på duken. Snodde till en blomma som jag sydde fast. Hittade en sjal som jag sydde fast spets från duken. Ta da..... en ny klänning!!!

Tyvärr så fegade jag ut ....klänningen var jättefin...men jag såg ut som ett tält. Så mitt råd till er om ni vill göra något liknande. Prova!!!! Innan. Det är ju viktigt att anpassa modellerna efter sin kropp. Nu ska jag leta efter en annan överdel att passa in underdelen med. Synd att man inte kan göra så med sin kropp. P gick med sin klänning, för hon hade tänkt till innan. Hon använde en jumper, en gardin, och dukar som fickor. Den blev jättefin.
Carina

3 kommentarer:

 1. Hahaha...det skulle jag vilja vara med och göra också, vilka ideér ni har nästan lite Doredo..klänningen blev jättefin så det finns kanske någon annan som vill bära den.

  Kram och ha en skön söndag Anne

  SvaraRadera
 2. Va påhittiga ni är,....vilken skatt ni har på jobbet för ni kan ju välja och vraka bland grejer att göra om. Du har nog rätt att man får tänka till när det gäller kroppsformen. Jag gjorde en liknande grej för några år sedan där jag försökte mixa ihop till en tunika,....men gudars vad jag såg ut, det tappra försöket hamna i soperna. Din klänning/tunika ser ut som om den kom från Noa Noa-kollektionen eller nåt,...jättefin Carina.

  Kram & Pöss Cin

  SvaraRadera
 3. Synd att den inte passade för den ser jättefin ut! Kul idé, verkligen!
  Ha en skön helg,
  Eva

  SvaraRadera